جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ساعت ۰۰:۲۷

آمادگی انجمن صنایع خوراک دام ایران برای افزایش صادرات

1393/3/22

فعالیت کارخانه‌های خوراک دام ایران، فقط با سی درصد ظرفیت!

نشست اردیبهشت‌ماه کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران که با حضور نوری، نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس برگزار شد، شرایط مناسبی را برای گشودن درددل تولیدکنندگان و صادرکنندگان فراهم کرد.

در این نشست، رئیس انجمن صنایع خوراک دام ایران نیز توضیحات مفصلی در خصوص پتانسیل های بالقوه و بالفعل کارخانجات خوراک دام، طیور و آبزیان ارائه داد. رئیس انجمن اعلام کردند، آمارهای بین المللی نشان می دهد، مصرف انسانی انواع غلات جهان از سال 1996 تا سال 2030 معادل 45% و مصرف آن در صنایع تا حدود 60% افزایش یابد. لذا تامین امنیت غذایی جهان نیازمند  مدیریت فاکتورهای متعدد میباشد.به همین دلیل نقش صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان در افزایش بهره وری مصرف محصولات کشاورزی امری استراتژیک محسوب می شود. امروزه کلیه این موارد در دنیا، تحت عنوان ((مدیریت امنیت غذایی))تعریف می گردد. به همین منظورکلید اصلی حل مشکلات فوق: ایجاد بهره وری توسط صنایع تبدیلی کشاورزی و مهمترین عضو این زنجیره، کارخانجات خوراک دام و طیور و آبزیان می باشد. وی همچنین با اعلام خبر آمادگی برای صادرات خوراک دام به سایر کشورها تأکید کرد: انجمن خوراک دام ایران موافق آزادسازی قیمت کلیه نهاده‌های دامی و خوراک دام است، و اعتقاد مدیران انجمن ، اقتصاد آزاد و تعیین قیمت نهایی محصول توسط بازار و خود تولیدکنندگان می باشد، زیرا در شرایط فعلی تولیدکنندگان این صنعت از دریافت سوبسید و نهاده های حمایتی دولتی محرومند؛ و لذا برای رعایت انصاف و عدالت یا همه تولیدکنندگان زنجیره تامین پروتئین از این تسهیلات منتفع باشند، یا به کلی حذف، تا تولیدکنندکان واقعی به جایگاه اصلی خودشان برسند.

مجید موافق قدیری با اشاره به مشکلات پیش روی صادرات خوراک دام و طیور و آبزیان خاطرنشان کرد: سازمان حفظ نباتات از سالهای گذشته اجازه "عبور موقت مواد اولیه" را نمیدهد. وی اشاره داشتند موانع قانونی این موضوع با سازمان توسعه تجارت ایران حل و فصل گردیده و این انجمن جهت صادرات و افزایش تولید و کاهش قیمت تمام شده محصولات خود پیشنهاداتی دارد که سازمان حفظ نباتات در این خصوص کمک قابل توجهی میتواند انجام دهد. وی همچنین اشاره داشتند که اداره گمرک،  موانع صادراتی فراوانی را پیش روی صادرکنندگان این صنعت قرار داده است که کار را برای ما دشوار کرده است. عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران
با تاکید بر لزوم حذف قوانین زائد برای نفس کشیدن اقتصاد اعلام کرد برای پیشرفت اقتصاد باید زنجیرهای قانونی زائد را از دست و پای آن باز کرد. او گفت: «در کشور ما 11هزار قانون و 18 هزار بخشنامه وجود دارد. یعنی برای انجام هر کاری باید همه این 30 هزار قانون و بخشنامه قانونی را مدنظر قرار داد. این در حالی است که بریتانیای کبیر تنها توسط 375 قانون اداره می‌شود

وی تصریح کرد: انواع خوراک دام تولیدی ایران به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس، عراق و افغانستان به‌صورت فرآوری شده صادر می‌شود.

موافق قدیری در ادامه تاکید داشتند برای حضور مفید در چنین نشست‌هایی باید در پیش‌جلسه‌ای موضوعات مطرح و دسته‌بندی شوند سپس چند نفر معدود به نمایندگی از طرف بخش خصوصی به طور واضح و شفاف مشکلات موجود و پیشنهادات بخش خصوصی برای رفع آن را ارائه کنند و از صحبت‌های طولانی و نامشخص پرهیز شود.