جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ساعت ۰۵:۰۵

تکنولوژی جدید برای افزایش مقدار نشاسته گندم

1395/11/20

 تیمی از دانشمندان بریتانیایی یک مولکول مصنوعی به منظورافزایش اندازه و نشاسته دانه گندم ساخته اند که حجم نشاسته و اندازه گندم را تا 20٪ افزایش میدهد بدون این که نیاز به اصلاح ژنتیکی باشد.

 طراحی و توسعه این طرح توسط موسسه تحقیقاتی Rothamsted و دانشگاه آکسفورد انجام گرفت که توسط این علم جدید می توان  به حل مسئله از افزایش ناامنی غذایی در سراسر جهان، کمک نمود.

نتایج حاصل از این مطالعه، درمجله  Nature منتشر شده است. برای اولین باراست که این نوع استراتژی به کار می رود که در آن  برای تغییر نحوه مصرف قند توسط گیاهان از شیمی استفاده می شود.

موسسه تحقیقاتی Rothamsted، که بودجه تحقیقات استراتژیکی اش را از  شورای پژوهش علوم زیستی دریافت می کند، این قند  طبیعی را شناسایی کرده است.  کاراصلی این قند  این است که نحوه مصرف ساکاروز، که سوخت اصلی تولید شده توسط فتوسنتز می باشد را در گندم کنترل می کند.