چهارشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ ساعت ۰۲:۰۶

ارزیابی جیره غذایی مرغ گوشتی با پروتیین با قابلیت هضم کمتر

1395/11/27

جستجو برای منابع پروتئینی جایگزین در خوراک، یک موضوع قابل توجه برای تحقیقات می باشد. به عنوان مثال، کنجاله سویا (SBM) و پودر ماهی هم قابلیت هضم راحت دارند و هم  به طور سنتی از منابع اصلی پروتئین در جیره طیور بوده است. با این حال احتمال تغییراتی در آینده وجود دارد.

جمعیت جهان در حال رشد است و تقاضا برای محصولات حیوانی در حال افزایش است، با این حال، قیمت این مواد غذایی پروتئین  متغیر است. علاوه بر این، انتظار می رود دسترسی به این مواد پروتئینی کاهش یابد زمانی که تقاضا برای مواد غذایی قابل هضمی که برای مصارف انسانی استفاده می شود، افزایش می یابد و با افزایش تقاضای انسانی دیگر این مواد پروتیینی  در رژیم های غذایی حیوانی گنجانده نمی شود.

منابع پروتیئینی مقرون به صرفه تر

 حرکت مداوم به سمت بهبود تولید که هم سود آور و هم پایدار باشد در جریان است، بنابراین لازم است تا منابع پروتئینی دیگر که مقرون به صرفه تر باشند ارزیابی شود. با این حال، این گزینه های جایگزین به احتمال زیاد از قابلیت هضم کمتری برخوردارند، که تاثیر منفی بر عملکرد حیوان دارد. نه تنها باعث هضم کمتر و کاهش جذب اسیدهای آمینه از روده می شود، بلکه باعث رسیدن پروتئین بیشتر به روده می شود. آنجا به عنوان بستری برای تخمیر پروتئولیتیک می باشد، که می تواند عامل تولید ترکیبات مضری باشد که تمامیت و عملکرد روده را به خطر بیاندازد.

برای بررسی اثرات منابع پروتئینی با قابلیت هضم کمتر در تولید جوجه های گوشتی و ارزیابی امکان استفاده از شیوه های مختلف تغذیه برای کاهش تاثیر منفی آنها بر عملکرد چندین مطالعه در دانشگاه واگنینگن انجام شد.

این مطالعه نشان داد که تغذیه پرندگان با جیره غذایی برپایه کنجاله کلزا به جای کنجاله سویا منجر به عملکرد ضعیف تر می شود و سلامت روده نیز کاهش می یابد. با این حال، در رژیم غذایی با کنجاله کلزا، افزایش وزن بدن تکمیل شد و پس از 14 روز ضریب تبدیل غذا FCR)) به طور قابل توجهی بهبود یافته است.