جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ساعت ۲۲:۰۹

پيام نوروزي رييس انجمن صنايع خوراك دام، طيور و آبزيان ايران

1396/1/1

سلام بر همه دوستان و همكاران

✅ از فرانك لويدرايت - معمار بزرگ و نامدار- در سن ٨٣ سالگي پرسيدند: از ميان كارهاي بزرگي كه كرده اي كدام را بيشتر دوست داري؟ پاسخ داد: كار بعدي را!

✅ مایکروسافت، اپل، جنرال الکتریک، برگرکینگ و دیزنی تفاوت های زیادی با هم دارند، ولی در یک چیز مشترک اند: همه آنها در سال های بحرانی اقتصاد بنیان گذاشته شده اند. این غولها یادگار دوران سختی اند و از خاکستر آتش بحران سر برآوردند. همین امروز در میان فهرست ١٠٠ شرکت نوآور آمریکا که رشد خوبی در آینده برایشان پیش بینی می شود، بیش از یک سوم آنها در دوره پرخطر بحران مالی ٢٠٠٨ به وجود آمده اند. ایده خوب، تدبیر و انگیزه برای جنگیدن با مشکلات پرشمار باعث شد که آنها دشواری ها را با موفقیت پشت سر بگذارند

✅ چند سال گذشته هم بر اهالی کسب و کار ایران مخصوصا صنعت خوراك دام و صنعت دامپروري ايران آسان نگذشت، ولی امید به آینده تحمل بسیاری از سختی ها را ممکن کرد. پیش بینی ها خبر از سال بهتری برای اقتصاد کشورمان می دهد، ولی آنچه بهبود را تضمین می کند "عزم و اراده و هوشمندی" است. اگر دوست نداريد جو درو كنيد بايد گندم كاشته باشيد. در اين سالها شاهد بوديم كه فرهنگ اكثر بنگاههاي توليدي صنعت ما پاسدار ارزش هايي مانند فرمانبري، همرنگي و تقديس قدرت است؛ در حاليكه فرهنگ سازمانهاي نوين ايران و جهان، خودگرداني، نوگرايي، نوآوري، مسئوليت پذيري و خودباوري را پاس مي دارد.

✅ در خاطرات کارآفرینان و صنعتگران موفق ایرانی از دشواری ها زیاد می شنویم و اینکه چگونه با پشتکار فراوان چراغ کسب و کارشان را روشن نگاه داشته اند. از دكتر علي رحيميان اصفهاني، از پایه گذاران صنعت خوراك دام و مرغداري ايران ، که همیشه زودتر از کارگران خود در کارخانه حاضر بودند تا افرادي همچون حاج اقا افشار، باقرزاده، بهزاديان، ميري، دكتر دقيقي، دكتر ظهيرنيا، جانسپار، سپه پور و مرحوم روشن ضمير که همیشه می گفت: "همه ي موفقيت هاي اين دنيا از سخت كوشي حاصل مي شود"، آنچه نام این بزرگان را زنده نگه داشته است، تلاش خستگی ناپذیر آنها برای خلق آینده ای بهتر براي ايران بوده است.

✅ مقررات دست و پاگیر دولت ها، دخالت های نابجا و بی ثباتی اقتصادی و سیاسی مضمون مشترکی در خاطره بسیاری از اهالی کسب و کار است.در ايالت ويرجينيا قرار گذاشته اند هر ضابطه جديد كه تصويب مي شود دو ضابطه كهنه منسوخ شود زيرا به اين نتيجه رسيده اند كه توجه به اولويت هاي ديروز يعني اتلاف منابع فردا! دولت در ميهنمان اگر امكان پاروزدن را براي بخش خصوصي فراهم كند بهتر ميتواند كشتي جامعه را هدايت كند. اگر بگوییم در ایران هیچ دوره ای نبوده است که دولت ها بهبود موثر و جدی اوضاع کسب و کارهای بخش خصوصی را دنبال کرده باشند، شاید سختگیرانه باشد. اما واقعیت این است که اگر پیشرفت هایی را هم در اقتصاد ایران شاهد هستیم، باید بیشتر آن را به حساب فعالان بخش خصوصی گذاشت که به جای راه حل های ساده تر پول درآوردن، سختی ها را به جان خریده اند.

✅ پستی و بلندی ها در اقتصاد کشورمان کم نبود، متاسفانه مشكلات مديريتي به مشكلات مردم تبديل شد؛ از تحمل مشکلات دوران جنگ تا اکنون هم كه به تدریج سایه سیاه تحریم ها کنار می رود، راهی پرخطر طی شده است. مسیر پیش رو هم شاید چندان هموار نباشد، ولی برای طی آن شاید نسخه ای بهتر از پندهای یکی از نامداران كسب و كار ایران، حاج محمود گرامي پیدا نشود، بنیانگذار چاي گلستان عامل موفقیتش را راستی، علاقه، سخت کوشی (بیش از ١٢ ساعت کار) و هدف درست می دانست و دیگران را هم به رعایت آنها توصیه می کرد. در سال جدید که به تدریج به آن وارد می شویم، فرمول موفقیت خیلی متفاوت نیست، با امید به اینکه در سال ٩٦ بیشتر و بیشتر و بيشتر در مسیر راستی، علاقه، سخت کوشی، جسارت و هدف درست حرکت کنیم.

هر روزتان نوروز، نوروزتان پیروز
مجيد موافق قديري