پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۲۱:۴۳

انقلاب در بدست آوردن محصولات پروتئینی با منابع جدید خوراک دام

1396/1/16

 
✅ انقلاب در بدست آوردن محصولات پروتئینی با منابع جدید خوراک دام
 
❇️ ما برای تغذیه جمعیت در حال افزایش جهان نیاز جدي به افزایش تولید غذا داریم. صنعت خوراک دام می تواند کمک زیادی به اين مهم کند و همچنین این اطمینان را بدهد که از محصولات غذایی انسانی کمتری برای تهیه خوراک دام  استفاده شود و بیشتراز زیست توده های غیر خوراکی، برای تغذیه حیوانات استفاده شود، بخصوص  در رژیم غذایی ماهی ها. 
 
❇️ در سالهای اخیر، قیمت مواد اولیه خوراک دام در بازارهای جهانی و محلی بالا رفته است که این امر موجب افزایش تعداد انسانهای دچار سوء تغذیه و یا گرسنه شده است. هر انسان بالغ روزانه به 60 گرم پروتئین احتیاج دارد. برای تامین پروتئین جمعیت جهان در سال 2050، حدودا به 790 میلیون تن پروتیئن نیاز می باشد که این رقم 50 درصد بیشتر از تولید کنونی پروتئین می باشد. گاو پرواری نیاز به 100 کیلوگرم خوراک دارد تا 5 کیلوگرم از توده بدنش را تولید کند که این حجم بدن یعنی 1.3 کیلوگرم پروتئین خالص. 
 
❇️ امروزه 40 درصد از تمام غذای تولید شده بعنوان خوراک دام مصرف می شود. FAO پیش بینی می کند که این مقدار در سال 2050 به 60 درصد می رسد.
 
📌این محاسبه با تقاضای مواد پروتئینی در آینده مطابقت ندارد. خوشبختانه آگاهی از این موضوع موجب شده تا اتحادیه اروپا تا حدودی بتواند اقدامات موثری را  با موضوع  امنیت خوراک دام – امنیت مواد غذایی، به منظور پاسخگویی به تقاضاهای طولانی مدت نسبت به رشد جمعیت در جهان را به انجام برساند. صنعت خوراک دام جهانی نیز نقش مهمی در این  زمینه دارد و نیاز دارد تا انقلاب پروتئین را آغار کند تا این اطمینان حاصل شود که جمعیت جهان در آینده قادر به دسترسی به مواد غذایی خواهند بود. این موضوع به این معنی است که ما باید  از "به اصطلاح " منابع خوراک دام نسل اول فاصله بگیریم.
 
⬅️ نسل های(انواع) مختلف خوراک دام
📍منابع مواد خام خوراک دام می تواند از طریق سه نسل تعریف شوند. منابع نسل اول خوراک دام که به صورت تجاری در دسترس هستند. اما این نوع منابع بصورت مستقیم با منابع مواد غذایی انسانی در رقابت می باشد و بستگی دارد به منابع گسترده از زمین های زراعی، آبیاری و کود.
 
📍 نسل دوم منابع خوراک دام با مواد غذایی انسانی رقابت و کشمکش کمتری دارد و بر اساس زمین های زراعی و آبیاری نمی باشد. منابع خوراک نسل دوم از حشرات و میکروب تامین می شود و استفاده از آن با چالش هایی همچون استفاده از فن آوری های جدید و تقاضای ناشناخته برای این منابع مواجه می باشد.
 
📍نسل سوم منابع تغذیه آبزیان میباشد که از بازیافت مجدد مواد مغذی از فاضلاب مزارع ، به عنوان مثال، صنایع لبنیاتی ویا مزرعه پرورش خوک بدست می آید. در حال حاضرعلم در حال توسعه فن آوری هایی است که می تواند فسفر و نیتروژن (N) کود را بهبود ببخشد. این فن آوری ها از لحاظ اقتصادی امکان پذیر می باشد، هرچند بازار مربوط به آن کاملا بی تجربه می باشد.