شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۰۱:۵۷

اینفوگرافیک: کارخانجات خوراک دام ایران

1396/1/16

 
✅  اينفوگرافيك  تهيه شده توسط انجمن صنايع خوراك دام، طيور و آبزيان ايران به وضعيت كارخانجات توليد كننده خوراك دام بر اساس ظرفيت اسمي، تعداد و ضريب بر اساس ظرفيت اسمي كارخانجات به تفكيك استان و همچنين ارزش توليدات دامي هر استان اختصاص يافته است.
 
⬅️ همانطور كه مشاهده ميكنيد:
 
📌 استان خراسان رضوي با ٢٤٦٨ هزار تن(حدود ٢.٥ ميليون تن) "ظرفيت اسمي" بالاترين ظرفيت توليد را به خود اختصاص داده است.استانهاي مازندران، اصفهان و گلستان در رده هاي بعدي قرار دارند.
 
📌 پايين ترين "ظرفيت اسمي" توليد به منطقه جنوب كرمان با ٣٠ هزار تن و بعد از آن استان كهكليويه و بويراحمد با ظرفيت ٤٥ هزار تن اختصاص يافته است.
 
📌 بيشترين "تعداد كارخانجات" در استان خراسان رضوي با ٤٧ واحد و كمترين تعداد به استان كهكليويه و بويراحمد با يك واحد توليدي مستقر شده اند. همانطور كه ملاحظه ميكنيد هيچ رابطه مستقيمي بين تعداد واحد و ظرفيت واحد در استانهاي مختلف مشاهده نميشود. به طور مثال استان زنجان با ٦ واخد توليدي و ظرفيت ١٠٣ هزار تن و استان اردبيل با ٩ واحد توليدي و ظرفيت اسمي ٢٤٦ هزار تن حضور دارند.
 
📌 بالاترين "ضريب بر اساس ارزش توليدات دامي" را استان مازندران با ٧.٣٨ درصد و بعد از آن استانهاي اصفهان، خراسان رضوي و فارس دارند. در اين قسمت نيز نوسانات زياد مشاهده مي شود به طوريكه استان گلستان از نظر ظرفيت توليد و تعداد واحد در سه رده بالا اما از نظر ارزش توليدات دامي در رده هاي پايين قرار دارد و يا به طور مشخص تعداد واحدهاي توليدي استان آذربايجان شرقي و گلستان مساوي است اما ارزش توليدات دامي استان آذربايجان شرقي حدودا دو برابر استان گلستان است. 
 
❇️ بي شك تحليل هاي بسياري را ميتوان از اين اينفوگرافيك ارائه داد،اما اطلاعات اين جدول نشان ميدهد استراتژي و سياست مشخصي در احداث كارخانجات توليد خوراك دام و بالطبع آن توليد محصولات پروتييني در استانها وجود نداشته و اين انتظار از سازمانهاي متولي توليد محصولات دامي و صدور مجوزهاي توليدي مرتبط ميرود تا برنامه كمّي مشخصي جهت توليد صادرات محور و افزايش كيفيت محصولات پروتييني ارائه تا سرمايه گذاران قديم و جديد در اين بخش با برنامه ريزي دقيق و چشم اندازي روشن قدم در اين راه پر پيچ و خم بگذارند.