پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۲۰:۵۳

سالنامه آماری فائو منتشر شد

1401/9/30

سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) سالنامه آماری خود برای سال 2022  را منتشر کرد که شامل صدها صفحه اطلاعات با موضوعاتی از قبیل اشتغال کشاورزی، تجارت محصولات کشاورزی، میزان استفاده از کود و آفت کش در جهان و همچنین عوامل محیطی و آب و هوایی است.

برخی نکات کلیدی:
- میزان انرژی در رژیم غذایی که یک شاخص کلیدی برای امنیت غذایی است، از سال 2000 در همه مناطق جهان افزایش یافته و بیشترین افزایش را در آسیا داشته است. در حال حاضر میانگین جهانی انرژی در رژیم غذایی،  2960 کالری برای هر فرد در روز است، که نسبت به سال 2000 حدود 9% افزایش یافته است. این رقم برای هر فرد در اروپا و آمریکای شمالی به 3540 کالری در روز می رسد.

 

- تا سال 2021 حدود 866 میلیون نفر در جهان در بخش کشاورزی فعالیت می کردند (16% کاهش نسبت به سال 2000) که این رقم بیش از یک چهارم نیروی کار جهان را تشکیل می داد. بخش کشاورزی در سال 2020 حدود 6/3 تریلیون دلار ارزش افزوده ایجاد کرده است. (78% افزایش نسبت به سال 2000)

از سال 2000 سرعت رشد اقتصاد کشاورزی آفریقا دو برابر سایر مناطق جهان بوده است.
 
- بین سال های 2000 و 2020 تولید محصولات اولیه  کشاورزی مانند نیشکر، ذرت، گندم و برنج با 52% رشد به 9.3 میلیارد تن رسید. در همین دوره تولید روغن نباتی 125% ،  روغن پالم 236% ، گوشت 45%  و میوه  و سبزیجات 20% رشد داشته است. 
در مورد گوشت بیشترین رشد مربوط به بخش طیور بوده است.
 
- نیشکر با 1.9 میلیارد تن در سال 2020 بزرگترین محصول تولید شده در جهان از نظر حجم است. ذرت با 1.2 میلیارد تن در رتبه بعدی قرار دارد.
 
 
برای دانلود سالنامه آماری اینجا کلیک کنید.