بر اساس گزارش مجله Feed International به نقل از محققیتن دانشگاه ایلینویز ، کنجاله کلزا ی با پروتئین ۴۴ درصد از انرژی بالاتر وفیبر کمتری برخوردار بوده و به همین دلیل قابلیت جایگزینی با کنجاله سویا در جیره برخی از حیوانات اهلی را دارا است.با توجه به اینکه در خواست جهانی برای کنجاله دانه های روغنی گیاهی از سال ۲۰۱۳ تا سال ۲۰۲۳ با رشد ۳۷ درصد مواجه خواهد بود، ارزش غذایی کانولا (کلزا ) با پروتئین بالا بامتوسط قیمت جهانی کمتر از کنجاله سویا (۳۰ درصد)،گزینه مناسبی برای تامین منابع پروتئینی تولید خوراک دام و طیور وآبزیان را فراهم می نماید. انرژی متابولیسمی کانولای ۴۴ درصد از نمونه های مشابه بیشتر و از کنجاله سویا کمتر است.بر طبق گزارش محققین اگرچه لیزین قابل دسترس کانولا کمتر از سویا است و باید در هنگام استفاده از آن لیزین به جیره اضافه نمود ،اما متیونین قابل دسترس آن در مقایسه با کنجاله سویا بهتر است.کشور کانادا در نظر دارد تولید کانولا تا سال ۲۰۲۵ به مقدار ۲۵ میلیون تن بالغ گردد.
منبع :May/June-Feedinternational
یادداشت خبری
کانولا (براسیکا کامپستریس یا براسیکا ناپوس) به واریته های اصلاح شده Rape seed گفته می شود که میزان گلوکوزینولیت ها(Glucosinolates) (کمتر از ۳۰ میکرومول بر گرم گلوکوزینولیت های آلکینیل از ماده خشک دانه بدون روغن) و اسید اروسیک (Erusic acid) (کمتر از ۲ درصد کل اسید های چرب روغن) کاهش یافته است.کانولا پس از سویا مقام دوم تولید را در بین دانه های روغنی در جهان دارا می باشد.بهترین محیط کشت کانولا آب و هوای مرطوب و معتدل می باشد.کانادا بزرگترین تولید کننده و صادر کننده کانولا در جهان می باشد. کنجاله حاصل از دانه کانولا به عنوان ماده خوراکی به میزان وسیعی در جیره غذایی دام ، طیور و آبزیان استفاده می شود.
پیمان ذوالفقاریان
دبیرکل انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران