دولت بورکینافاسو توسعه بخش سویا را به عنوان یکی از اولویت های ملی خود رتبه بندی کرده است، در درجه اول به منظور تولید پروتئین و روغن برای استفاده در خوراک و مواد غذایی، و همچنین به منظورایجاد توسعه اقتصادی پایدار کشور.
اقتصاد بورکینافاسو است بر کشاورزی و دام تولید در جوامع روستایی می باشد که که برای بیش از 80 درصد از جمعیت فعال کشور ایجاد شغل کرده است. کشاورزی و تولید دام دو اهرم عمده برای بهبود امنیت غذایی و تقویت انعطاف پذیری کشاورزان با تغییرات آب و هوایی می باشد که در نتیجه منجر به کاهش فقر می شود.
گونه های اصلی بز، گاو و گوسفند هستند، اما طیور نیز بخش قابل توجهی می باشد که در حال رشد است. تولید دام در بورکینافاسو با محدودیت های مختلفی از جمله تخریب و کمبود منابع طبیعی و کاهش مراتع مواجه می باشد. در این زمینه، تغذیه دام، به خصوص در طول فصل خشک، بسیار بحرانی است. تمرکز بر روی تولید سویا محلی به توسعه بخش طیور کمک خواهد کرد که در حال حاضر به عنوان مقرون به صرفه ترین پروتئین حیوانی عرضه می شود.
خوراک دام در این کشور فرانسوی زبان به طور معمول شامل کنجاله تخم پنبه، ملاس، سبوس گندم، سبوس برنج و کلیه خوراکی می شود که به صورت منابع محلی و یا از سایر نقاط غرب آفریقا تامین می گردد.
وزارتخانه کشاورزی این کشورامیدوار است تا به تولید سالانه 100 هزار تن غلات دست یابد، هدفی که به گفته فیلیپ لورو، مدیر کل بنیاد آوریل Avril))، به احتمال زیاد در 2022 محقق خواهد شد.
سویا یک محصول مهم برای بورکینافاسو است، که هنوز جای توسعه دارد. و توسعه این بخش یک فرصت بزرگ برای کشور محسوب می شود.
تا به امروز، این کشور غرب آفریقا حدود 20000 تن سویا در سال تولید می کند.
رهبران پروژه سویا بورکینافاسو قصد دارند تا زمینهای زیر کشت سویا را افزایش دهند تا به ساختار این بخش به شکلی پایدار کمک نمایند و در نتیجه تولید درآمد قابل توجهی برای کشاورزان، به ویژه کشاوران کوچک و زنان باشد.