بنا بر گزارش یکی از شرکتهای معتبر، میانگین میزان پروتیین گندم امسال اروپا به 11.52 درصد رسید که نسبت به سال 2015 نیم درصد افزایش داشته است.
تجزیه و تحلیل یک شرکت شیمیایی آلمانی نشان می دهد که تغییر در محتوای پروتئین در میان کشورهای اصلی تولید کننده گندم در اروپا به میزان حدود 2٪ می باشد به ترتیب با 10.39 درصد پروتیین در گندم انگلستان و 12.38 درصد پروتیین در گندم روسیه می باشد. ارزش غذایی بیشتر مواد تشکیل دهنده خوراک و همچنین تنوع منطقه ای در برداشت محصول سال 2016 بستگی به شرایط خاک، ژنتیک گیاهی، و به ویژه، آب و هوا و آب و تغییرات جوی دارد که این عوامل بر روی ارزش غذایی محصولات از یک برداشت تا برداشت دیگر تاثیر می گذارد.
این گزارش در بخش دیگر اشاره می کند به تجزیه و تحلیل از 4364 نمونه از محصولات مشترک اروپایی مانند جو، کلزا، ذرت، آفتابگردان و گندم که از 14 کشور در سراسر این قاره جمع آوری شده است. امسال متوسط میزان پروتئین در کنجاله آفتابگردان جمع آوری شده از سراسر اروپا 33.06٪ بود، که کمی از سطح میانگین در سال گذشته کمتر بود.
میزان پروتئین در رشد سویا اروپا
317 نمونه جمع آوری شده از سویای فرآوری شده به کنجاله سویا، سویای expeller ، و یا کنجاله سویا پر چرب از آلمان، روسیه، اوکراین و ایتالیا نیز در این تجزیه و تحلیل بررسی گردید که نتایج به دست آمده حاکی از کاهش واردات کنجاله سویا و مقابله با مسائل GMOمی باشد. میانگین پروتیین بدست آمده از نمونه ها 45.99 درصد بوده است.
از جمله عوامل موثر در برداشت محصول و کیفیت غلات می توان به تغییرات جوی اشاره نمود. در این بررسی به محصول گندم اشاره شده است، برای مثال، 12 درصد کاهش نسبت به فصل قبل به دلیل رطوبت فوق العاده زیادی که در فصل بهار در بخش هایی از غرب و مرکز اروپا وجود داشت. ولی بخش های جنوبی و جنوب شرقی اروپا از در دسترس بودن آب کافی بهره مند شدند و میزان برداشت محصولشان را افزایش دادند.
با سطح برداشت حدود 115 میلیون تنی در قاره اروپا، به نظر می رسد که روسیه رتبه اول برداشت غلات را داشته باشد و همچنین اوکراین نیز شاهد برداشت بالا در حدود 64 میلیون تن در سال 2016 بود.